ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Ομιλητές

Οι ομιλητές παρουσιάζονται ανά συνεδρία και ανά σειρά εμφανίσεως.

ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Παυσανίας Παπαγεωργίου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1978 και ολοκλήρωσε τις Λυκειακές του σπουδές σε ελληνικό δημόσιο σχολείο το 1996. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νομικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου του Αμβούργου και του τμήματος Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Μ.Μ.Ε. του ίδιου Πανεπιστημίου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Φιλολογίας, όπου και απέκτησε τον Μεταπτυχιακό του τίτλο με άριστα. Εντάχθηκε σε διεπιστημονικά ερευνητικά προγράμματα και απέκτησε διδακτική εμπειρία στη Γερμανία.

Αντικείμενο της επιστημονικής του έρευνας αποτελούν η Νομική Γλωσσολογία και ιδιαίτερα η γραμματική ερμηνεία και λεκτική διατύπωση δικαιικών όρων και κειμένων καθώς και η σχέση μεταξύ δικαίου και γλωσσικού πολιτισμού. Έχει πολυετή πρακτική εμπειρία στη δια βίου μάθηση μέσα από τον καθορισμό προγραμμάτων για πολύγλωσσους πολίτες με μεταναστευτικό υπόβαθρο που στοχεύουν στην ένταξή τους στον ευρωπαϊκό κοινωνικό και πολιτιστικό ιστό. Υπήρξε ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Επικρατείας και από το Νοέμβριο του 2015 βρίσκεται στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς .

Pavel Trantina

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

President of the European Alliance for Volunteering

President of the Section for Employment, Social Affairs and Citizenship in the European Economic and Social Committee

Born in 1975 in České Budějovice, Czechoslovakia. Studied history and political science at the Faculty of Arts of the Charles University in Prague.

Worked as political analyst in the Office of the President of the Czech Republic (1996-2002), International Commissioner of Junák – Association of Scouts and Guides of the Czech Republic (1998-2008, mostly as a volunteer), Chairman of the Czech Council of Children and Youth (2004-2007), Director of the Department of EU Affairs at the Ministry of Education, Youth and Sports, responsible for the preparation of the Czech Presidency of the EU Council (2007-2009), and Coordinator of recognition of non-formal education in the ESF funded project „Keys for life“ (2010-2011). Currently works both as freelance trainer, translator and project manager and EU projects and relations manager in the Czech Council of Children and Youth.

Member of the European Economic and Social Committee (EESC) since 2006, specialized in youth issues, education, situation of young people at the labour market and volunteering, 2011-2015 Vice-President of the EESC Group III. Since October 2015 President of the EESC Section for Employment, Social Affairs and Citizenship.

A volunteer for more than 27 years on different levels in several organisations. Co-chair of the Working group on Legal Framework of Volunteering within the Alliance for the European Year of Volunteering 2011. Also, between 2010 and 2013, a Coordinator of the Volunteering working group of the European Scout Region. Chair of the EESC Coordination Group for the EYV 2011. Since its creation in 2012, he has been President of the European Alliance for Volunteering.

Γιάννης Γιαννάκης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στη Λευκωσία και μεγάλωσε στη Λάρνακα και είναι άγαμος. Ο πατέρας του καταγόταν από Πέλλα – Παις, Κερύνειας, αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α. και πρώην βουλευτής. Η μητέρα του από Λάρνακα. Μετά την αποφοίτηση του από το Λύκειο και την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητεία, σπούδασε Αμερική, πολιτικός Μηχανικός με έμφαση στις Πολιτικές Επιστήμης. Μετά της σπουδές του, προσλήφθηκε στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο τομέα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για τη Νεολαία, αποκτώντας εμπειρία και δεξιότητες σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και πολιτικές για την νεολαία (πληροφόρηση, θέματα διαχειρίσεις προγραμμάτων και χορηγιών, δικτύωση, κατάρτιση εκπαιδευτών, εμψυχωτών κ.λπ. Διετέλεσε μέλος της ομάδας συντονισμού σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης και επίσης ήταν μέλος στην ομάδα εργασίας των Εθνικών Υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τη Νεολαία. Έχει επίσης λάβει μέρος σε δεκάδες σεμινάρια και συναντήσεις, όπως συναντήσεις με Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Προεδρία Ε.Ε, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ.λ.π.) . Εργάστηκε επίσης και στον τομέα των Κρατικών χορηγιών, Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια Νεολαίας; καθώς επίσης και στα θέματα των Αποδήμων Νέων.

Συμμετείχε στη μεγαλύτερη εκστρατεία για την Νεολαία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο η οποίαδιοργανώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Ήταν από τους 41 ΕμψυχωτέςΝεολαίας της εκστρατείας με την συμμετοχή 41 χωρών και 2000 νέων.

Έχει μακροχρόνια προσφορά σε Εθελοντικές Οργανώσεις, όπως στουςΝαυτοπροσκόπους, φθάνοντας έως την θέση του Αρχηγού Συστήματος του 23ου, Αντιπρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, τμήμα νέων τουΕρυθρού Σταυρού, κ.λ.π.

Είναι Επίκουρος Επίτροπος της Ακαδημίας του Ιδρύματος Ε.Ο.Κ.Α 55 – 59 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μελάθρου Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. και έχει διοριστεί από την Ιερά Σύνοδο ως μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Νεολαίας

Διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη θέση του Προεδρικού Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στις 29 Μαΐου του 2013.

Κωστής Χατζηδάκης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κωστής Χατζηδάκης είναι βουλευτής της Β’ Αθηνών και Αντιπρόεδρος της ΝΔ. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης το 1965. Εκλέγεται βουλευτής από το 2007 Δικηγόρος Αθηνών.

Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (1992-1994).

Ευρωβουλευτής (1994-2007).

Έχει διατελέσει υπουργός στα υπουργεία Μεταφορών και Ανάπτυξης κατά τις περιόδους 2007-2009 και 2012-2014.

Τάσος Δαρσινός

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μαθηματικός-Αναλυτής MSc

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και υπεύθυνος του Οργανωτικού Τομέα.

Γεννήθηκε στο Λεόντιο Κορινθίας και τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Ε΄Γυμνάσιο Αθηνών.Πτυχιούχος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα του Μαθηματικού τμήματος του ΕΚΠΑ.

Μέλος του ΣΥΝ από το 1989 και υποψήφιος Βουλευτής του στη Β Αθηνών σε όλες τις εκλογές .

Μέλος της ΔΗΜΑΡ από την ίδρυσή της, μέλος της Κ Ε και από το 2016 μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ.

Υποψήφιος Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στη Β Αθηνών 2012-2015.

Μέλος του Συντονιστικού της Οργανωτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου 1998.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Είναι υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Γραμματέας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και μέλος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής.Είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου MBA στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει πολυετή αυτοδιοικητική δράση (Δημοτικός σύμβουλος Ναυπάκτου 1998-2010 & Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπάκτου 2003-2006) και συνδικαλιστική παρουσία.Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αγίων Αναργύρων και μέλος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Χρήστος Πέππας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χρήστος Πέππας εργάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δράση (εκλεγμένος στον Σύλλογο Εργαζομένων της Τ.τ.Ε., μέλος Συμβουλίου ΟΤΟΕ , εκλεγμένος στο ΕΚ.Α.)

Είναι παντρεμένος πατέρας 4 παιδιών και ως πολύτεκνος ασχοελίται ενεργά εδώ και χρόνια με τα θέματα των πολυτέκνων και τα συλλογικά τους όργανα και έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών.

Υπήρξε αθλητής μαχητικών αθλημάτων όπου δραστηριοποείται πλεόν ως διοικητικός παράγοντας . Πολιτεύτηκε στις Εθνικές Εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στην Α' Περιφέρεια Αθηνών και είναι Γραμματέας Τριτέκνων και Πολυτέκνων του Κινήματος.

Βασίλης Λεβέντης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 στην Μεσσήνη Μεσσηνίας. Είναι το τέταρτο παιδί του Αποστόλου και της Γρηγορίας Λεβέντη, οι οποίοι κατάγονταν από το Κορακοβούνι Αρκαδίας ο πατέρας και η μητέρα από τον Δρυμώνα Κυθήρων. Η οικογένεια Λεβέντη, μετά από καταστροφή της περιουσίας της από τους Γερμανούς κατακτητές, είχε μετοικήσει στον Πειραιά όπου ο Βασίλης Λεβέντης ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση (το δημοτικό και το εξατάξιο γυμνάσιο).Το 1969 εισήλθε όγδοος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με άριστα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο της Γερμανίας.

Ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό στη Διεύθυνση Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (Δ.Δ.Μ.Ν.), στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ως Επίκουρος Σημαιοφόρος, την περίοδο 1976-1978.

Το 1984 ίδρυσε το πρώτο οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα, ενώ ο συνδυασμός που δημιούργησε με τον τίτλο «Ελεύθεροι» συμμετείχε στις Ευρωεκλογές της ίδιας χρονιάς αποσπώντας 8.816 ψήφους και ποσοστό 0,15%.

Το 1990 ίδρυσε το οικολογικό κόμμα Οικολόγοι Ειρηνιστές Πράσινοι, με το οποίο συμμετείχε στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 1990. Το 1992 θα συνεργαστεί με το κόμμα Κέντρο του Γιώργου Γ. Παπανδρέου στη δημιουργία του κόμματος Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων.

Το 1992 πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων, μετέπειτα γνωστού ως Ένωση Κεντρώων.

Στις Βουλευτικές Εκλογές του Ιανουαρίου 2015, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη λαμβάνει 5,11% στην Α΄ Θεσσαλονίκης (δηλαδή μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ (4,12%) και περίπου 4 μονάδες πάνω από το ΚΙΔΗΣΟ (1,33%), ενώ στην επικράτεια το 1,79% με 110.826 πολίτες να ψηφίζουν την Ένωση Κεντρώων, όταν στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου 2012 είχε περιοριστεί στο 0,28%.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η Ένωση Κεντρώων πέτυχε την είσοδό της στην Βουλή, όπως και ο Βασίλης Λεβέντης, 23 χρόνια μετά την ίδρυση του κόμματος, με ποσοστό 3,43% και εκλογή 9 βουλευτών. Ο Βασίλης Λεβέντης ανέλαβε καθήκοντα Βουλευτού επί την ορκωμοσία των Βουλευτών την 1η Οκτωβρίου 2015.

Βασίλης Χαρόπουλος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε το 1963 στα Μανιάτικα της Νίκαιας του Πειραιά με μικρασιατική καταγωγή.

Είναι άτομο με Αναπηρία και περιορισμένη κινητικότητα πάσχων από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ως απόφοιτος της Ανωτάτης Σχόλης Καλών Τεχνών Αθήνας, ενασχολήθηκε από το 1989 με τις εικαστικές τέχνες με την φιλοτέχνηση και αποκατάσταση φορητών εικόνων και τοιχογραφιών σε Ιερούς ναούς με την καλλιτεχνική ψηφιακή επεξεργασία και άλλες μορφές τέχνης έως το 2010.

Επινόησε την τεχνική του έξεργου χρυσού, αισθητικά παρόμοια με την τεχνική Τσουκάνικο.

Δίδαξε την τέχνη της βυζαντινής αγιογραφίας στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας από το 1993 έως το 2003.Δίδαξε εθελοντικά τα έτη 1997 & 1999 σε μέλη του συλλόγου συμπαραστάσεως κρατουμένων "Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ".

Μέλος του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Αγίου Δημητρίου 2007 & 2008, των Οργανισμών Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας και Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος και της επιτροπής κυκλοφορίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Δίδαξε εθελοντικά στην ειδική αγωγή, στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου τα έτη 2012-13-14.

Άνευ προηγούμενου πολιτικού παρελθόντος, εντάχτηκε στο Ποτάμι από το ιδρυτικό συνέδριο.

Έλαβε μέρος στις βουλευτικές εκλογές Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015 ως υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ περιφέρεια Αθήνας.

Εξελέγη από το 2ο συνέδριο αντιπρόσωπος ΜΕΣΥΑ Πρόνοιας και Αναπηρίας.

Είναι έγγαμος, πατέρας δυο θυγατέρων.

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ, ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

Θοδωρής Κεφαλάς

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1966, είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο 7 ετών.

Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός και Διευθύνων Σύμβουλος της τεχνικής / κατασκευαστικής εταιρείας ΔΟΜΗΚΑ Α.Ε.

Σε ηλικία 7 ετών φοράει την στολή του Λυκόπουλου στην 58η Αγέλη του Βόλου, με Αρχηγό τον πατέρα του Νίκο Κεφαλά, γνωστό Βαθμοφόρο και Εκπαιδευτή του Σ.Ε.Π. στη Θεσσαλία.

Λυκόπουλο, Πρόσκοπος, Ανιχνευτής, Υπαρχηγός και Αρχηγός Ομάδας και Κοινότητας και Αρχηγός Συστήματος του 58ου Ν/Π Βόλου για τις περιόδους 1993-2000 και 2007-2009. Πλούσια η προσκοπική του δραστηριότητα όλων αυτών των χρόνων, με πολυάριθμες κατασκηνώσεις και δράσεις.

Πτυχιούχος Διακριτικού Δάσους Κλάδου Προσκόπων από το 1987, έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Εκπαίδευση των Βαθμοφόρων του Σ.Ε.Π. από το 1991 ως Βοηθός Εκπαιδευτής, Εκπαιδευτής και σήμερα Αρχηγός Εκπαιδευτής και έχει διευθύνει μεγάλο αριθμό Αρχικών και Βασικών Εκπαιδεύσεων, Σχολών Κατασκηνωτικής Τεχνικής και δύο Σχολών Διακριτικού Δάσους Κλάδου Προσκόπων.

Σημαντικές στιγμές της προσκοπικής του διαδρομής είναι η ανάδειξή του σε Περιφερειακό Έφορο Μαγνησίας για την περίοδο 2000-2003 και η εκλογή του από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης σε Μέλος του ΔΣ του ΣΕΠ για την περίοδο 2003-2005 (Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας) και από τον Ιανουάριο 2010 μέχρι σήμερα που ασκεί τα καθήκοντα του Γενικού Εφόρου.

Ήταν ο Αρχηγός του 4ου Πανελλήνιου Προσκοπικού Τζάμπορη (Καμμένα Βούρλα Φθιώτιδας, 2010) και υπό την ηγεσία του έχουν πραγματοποιηθεί η 4η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών «ΕΛΠΙΔΑ» (Βελβεντό Κοζάνης, 2013), η 5η Διεθνής Ναυτοπροσκοπική Regatta (Καλά Νερά Πηλίου, 2014), η 1η Πανελλήνια Κατασκήνωση Λυκοπούλων (Αγ. Ανδρέας Αττικής, 2016), το 17ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Συνέδριο (Αθήνα, 2012), Πανελλήνια Συνέδρια Κλάδων Λυκοπούλων, Προσκόπων, Ανιχνευτών & Προσκοπικού Δικτύου, καθώς και 3 Πανελλήνια Συνέδρια Εκπαιδευτών.

Επίσης στη θητεία του ως Γενικού Εφόρου, μετά τη δημοσίευση του Αναθεωρημένου Οργανισμού του Σ.Ε.Π., υλοποιήθηκε η νέα Οργανωτική Δομή του Σ.Ε.Π. και έχει ξεκινήσει η μεγάλη αλλαγή της Εκπαίδευσης των Βαθμοφόρων σε νέα μορφή ως «Ευέλικτη Εκπαίδευση», το πιλοτικό στάδιο της οποίας είναι σε εξέλιξη.

Βασίλειος Μεϊχανετσίδης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ὁ Δρ. Βασίλειος Θ. Μεϊχανετσίδης, JCD, πραγματοποίησε προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε διάφορα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Υπήρξε εκπαιδευτικός στα Ευρωπαϊκά Σχολεία Βρυξελλών και στα δημόσια σχολεία του Βελγίου.

Ειδικός Σύμβουλος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας παρά τη Αγία Έδρα και τον ΟΗΕ στη Ρώμη. Εργάζεται στο Τμήμα Προγραμμάτων και Διεθνούς Συνεργασίας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή».

Διονύσιος Κοδέλλας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Πρέσβυς ε.τ.
Πρόεδρος, Special Olympics Hellas

Πτυχιούχος Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρέσβυς κ. Κοδέλλας εισήλθε Διπλωματική Υπηρεσία το 1974.

Κατά τη διάρκεια της 39ετούς διπλωματικής του καριέρας υπηρέτησε σε μεγάλο αριθμό χωρών στην Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αφρική και την Λατινική Αμερική.

Εκτός από την εμπειρία που αποκτήθηκε σε ευαίσθητες θέσεις των προαναφερθέντων ηπείρων, συχνά κατά τη διάρκεια ταραχωδών περιοδών, ο Πρέσβυς κ. Κοδέλλας συμμετείχε ενεργά στην πολυμερή διπλωματία.

Συμμετείχε σε σημαντικό αριθμό διεθνών διασκέψεων που ασχολούνταν κυρίως με τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, ενώ κατά τη διάρκεια διαδοχικών Συνόδων της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ήταν επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Υπηρέτησε επίσης στο Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, όπου κατά περιόδους κατείχε τη θέση του Εκπροσώπου του Υπουργείου, του Διευθυντή των Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και του Διευθυντή των Ευρωπαϊκών Συνεδρίων Ασφαλείας. Επιπλέον ο Πρέσβυς κ. Κοδέλλας υπήρξε Διευθυντήςτου Γραφείου του Υπουργού κ. Αβραμόπουλου στα Υπουργεία Τουρισμού, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών.

Από το Δεκέμβριο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014 διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.Από τις 22 Οκτωβρίου 2015 είναι Πρόεδρος των Special Olympics Hellas.

Είναι παντρεμένος με την Beléndela Morena και είναι πατέρας τεσσάρων υιων.

Ο Πρέσβυς κ. Kοδέλλας έχει τιμηθεί κατά καιρούς με τις ακόλουθες διακρίσεις:

Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικα της Ελληνικής Δημοκρατίας

Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Couronne de la Chêne του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου

Μεγαλόσταυρος του Αετού των Αζτέκων του Μεξικού

Μέγας Αξιωματούχος του Τάγματος του Wissamel Aloui του Βασιλείου του Μαρόκου

Διοικητής του Τάγματος της Οράγγης-Νασάου του Βασιλείου των Κάτω Χωρών

Ιππότης του Τάγματος του Λεοπόλδουτου 1ουτου Βασιλείου του Βελγίου

Αλέξανδρος Θεοδωρίδης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη την οποία άφησε στα 18 για να σπουδάσει και να ζήσει στο εξωτερικό.Μετά από διετή μαθητεία στη Γερμανία (1994-1996, Λογιστικά), σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (1996-2000, Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά, Διεθνές Δίκαιο), μεταπτυχιακό στο London School of Economics (2000-2001, Διεθνείς Σχέσεις) και πρακτική στις Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2001-2002), επέστρεψε στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις (2002-2003).

Για 9 μήνες συμμετείχε στις δράσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μία εκ των οποίων ήταν η αποστολή της οργάνωσης στο Αφγανιστάν (Δεκέμβριος 2003).Εργάστηκε στον ιδιωτικό (2004-2008) και δημόσιο τομέα (2008-2013) στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και τον Ιανουάριο 2012 υπήρξε συνιδρυτής του Μπορούμε, της οργάνωσης που είναι αφοσιωμένη στη μείωση της σπατάλης φαγητού στην Ελλάδα.

Από το Μάρτιο 2013 είναι 100% αφοσιωμένος στην ανάπτυξη του Μπορούμε.Είναι μέλος του ΔΣ της ΜΚΟ Ethelon (πρώην Volunteer4Greece), εθελοντής του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (μέντορας εικονικών κοινωνικών επιχειρήσεων), μέλος της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και Marshall Memorial Fund Fellow.

Θεόδωρος Μπένος-Πάλμερ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Θεόδωρος Μπένος-Πάλμερ ασχολείται με τον εθελοντισμό και το περιβάλλον από το 1975. Ο Προσκοπισμός του έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα και του προσέφερε 40 χρόνια «προσκοπικού παιχνιδιού», ενώ έγινε και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης στην οποία διετέλεσε για 10 χρόνια Μέλος του ΔΣ.

Αφιέρωσε 23 χρόνια της καριέρας του ως καθηγητής και εκπαιδευτής ενηλίκων σε θέματα Διοίκησης - Οργάνωσης Επιχειρήσεων και για πολλά χρόνια υπήρξε μέλος και συνεργάτης μεγάλων εθελοντικών φορέων (ΕΕΠΦ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΣΕΠ, ΣΕΟ, ΧΕΝ, ΕΕΣ) δημιουργώντας και υλοποιώντας πρωτότυπα εθελοντικά προγράμματα.

Έχει ιδρύσει και οργανώσει το Π.Κ.Π.Δ.Π. (1982), την Ομάδα νέων της ΕΕΠΦ (1989), την «Χελωνοπαρέα» (2006), την «οικο-γενιά» (2010) και το Επιμελητήριο Εθελοντών (2013).

Τα τελευταία 13 χρόνια είναι Διευθυντής του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ και μοιράζει τον ελεύθερο χρόνο του στα 4 παιδιά του και στη δημιουργία και υλοποίηση νέων ιδεών για τη φύση και τον εθελοντισμό.

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαρία Αλεξίου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ομίλου Εταιριών ΤΙΤΑΝ, από το 2003, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνηκαι της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ελληνικού Δικτύου GlobalCompactτου Ο.Η.Ε. από το 2012.

Απόφοιτος του Νομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Δημόσιο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στον τομέα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Πολιτικές Ελευθερίες» του Πανεπιστημίου του Leicester της Αγγλίας.

Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας στηFANCOA.E. από το 1999 έως το 2002, Διευθύντρια Εκπαίδευσης από το 1998 έως το 1999 και Υπεύθυνη Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην ίδια εταιρία από το 1996 έως το 1998. Έχει επίσης απασχοληθεί ως Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και Διμερών Συνεργασιών στο Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας (ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ) από το 1994 έως το 1995 και Υπεύθυνη Καινοτομικών Προγραμμάτων και Διακρατικών Συνεργασιών του ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ από το 1992 έως και το 1993.

Παράλληλα, έχει συνεργασθεί και ως ειδική εμπειρογνώμων για το Υπουργείο Εργασίας, τον Ο.Α.Ε.Δ., τον ΕΟΜΜΕΧ, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και άλλους φορείς σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Γεώργιος Πατούλης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γεώργιος Πατούλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «ΛΑΪΚΟ», όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με εξειδίκευση στα Οικονομικά της Υγείας.

Νέος ειδικευόμενος ακόμη, εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο νοσοκομείου «ΛΑΪΚΟ» εκπροσωπώντας τους νέους γιατρούς και ειδικευόμενους, ενώ παράλληλα ίδρυσε το Σύλλογο Ειδικευόμενων Ιατρών Αθηνών Πειραιώς και ηγήθηκε αυτού για τα επόμενα χρόνια.

Το 1997 ιδρύει τον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ» και διατελεί για 7 χρόνια Πρόεδρος, επιδεικνύοντας ένα σπουδαίο έργο ιατρικού εθελοντισμού, εξετάζοντας εκατοντάδες κατοίκους σε παραμεθόριες περιοχές της Νησιωτικής και Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το 2002 ίδρυσε και προέδρευσε στην Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής, στην οποία έως και σήμερα συνεχίζει να είναι Επίτιμος Πρόεδρος.

Παράλληλα με την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος ξεκίνησε την αυτοδιοικητική του πορεία το 1998, οπότε και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πεύκης. Εγκαθίδρυσε το θεσμό του Δημοτικού Πολυϊατρείου, εξετάζοντας σε εθελοντική βάση χιλιάδες δημότες, με στόχο τη διατήρηση της υγείας του πολίτη μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το 2006 εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Αμαρουσίου, δημιουργώντας έναν Δήμο-Πρότυπο για όλους τους ΟΤΑ της χώρας – το σημερινό Δήμο Αμαρουσίου.

Το 2010, το Μαρούσι, τον επανεξέλεξε Δήμαρχο με ποσοστό του 57% από την πρώτη Κυριακή.

Το 2014, επανεξελέγη Δήμαρχος Αμαρουσίου για τρίτη συνεχόμενη θητεία με ποσοστό 60% από την πρώτη Κυριακή.

Παράλληλα, με δική του πρωτοβουλία ίδρυσε σε πανελλαδικό επίπεδο το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, ένα δίκτυο 184 Καλλικρατικών Δήμων που συντονίζει προγράμματα Υγείας σε όλη την Ελλάδα, στο οποίο είναι Πρόεδρος για 3 συνεχόμενες θητείες.

Τον Οκτώβριο του 2014 εξελέγη Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.Tον Δεκέμβριο του 2015, με την ιδιότητα του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. εξελέγη Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), ενώ επανεξελέγη στο ίδιο αξίωμα τον Δεκέμβριο του 2016.

Τον Ιούνιο του 2011 εξελέγη για πρώτη φορά Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του μεγαλύτερου επιστημονικού φορέα - τον οποίο ήδη από το 1996 υπηρετεί - καταβάλλοντας από τη θέση του Προέδρου κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατοχύρωση της ιατρικής αξιοπρέπειας και τη διασφάλιση της άρτιας παροχής υπηρεσιών υγείας για όλους.

Τον Οκτώβριο του 2014 επανεξελέγη Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.

Τον Ιανουάριο του 2012, ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κκ Ιερώνυμο Β’, ιδρύοντας με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, μία πρωτόγνωρη δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης για όλους εκείνους τους ανασφάλιστους πολίτες που βρέθηκαν στο δρόμο άνεργοι, άστεγοι, άρρωστοι χωρίς καμία πρόσβαση σε γιατρό και φάρμακα.

Από τον Μάρτιο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2014 διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού. Μεγάλο είναι και το συγγραφικό του έργο, που περιλαμβάνει ιατρικές εκδόσεις, άρθρα και δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά έντυπα.Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Φιλολογίας Μαρίνα Σταυράκη και έχουν έναν υιό τον Αλέξανδρο.

Ελένη Φαγογένη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας και εργάστηκε επί σειρά ετών στον τομέα της Επικοινωνίας, και στη συνέχεια στον Τρίτο Τομέα.

Από το 1985 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ενώ το 2015 εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με ευθύνη στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων.

Γεώργιος Κασσάρας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ). Έλαβε την ειδικότητα Γενικής χειρουργικής στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών, υπό την Δ/νση του καθηγητού Β. Γολεμάτη.

Από το 1989 έως το 1996 επιμελητής Β χειρουργικής κλινικής στο Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Από το 1997 έως το 2007 Διευθυντής Α χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Από το 2007 έως το 2010 Διευθυντής του χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Είναι διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μετεκπαιδευτεί σε Νοσοκομεία του εξωτερικού (ΑΓΓΛΙΑΣ, ΕΛΒΕΤΙΑΣ και ΗΠΑ), σε θέματα λαπαροσκοπικής χειρουργικής, χειρουργικής ογκολογίας πεπτικού και χειρουργικής ενδοκρινών αδένων.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά (26 δημοσιευμένες εργασίες). Έχει μεγάλη συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια Γενικής χειρουργικής με επιστημονικές ανακοινώσεις (102 επιστημονικές ανακοινώσεις). Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και της εταιρείας Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής. Επίσης τακτικό μέλος της εταιρείας Χειρουργικής ενδοκρινών αδένων, στους οποίους έχει εξειδικευμένη μακρόχρονη χειρουργική εμπειρία. Ξένη γλώσσα Αγγλικά.

Το 2007 έλαβε πτυχίο "Διοίκησης μονάδων υγείας" από το Γαλλικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο "CNAM".

Συνεργάτης χειρουργός στο Ιδιωτικό Πολυιατρείο Αρισταγόρειο (Λιοσίων 1, Αθήνα, τηλ. 2105243505)

Επιστημονικός Διευθυντής Ανοιχτού Κοινωνικού Πολυιατρείου Αθηνών "ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" (Σαπφούς 12 - Αθήνα 105 53) (τηλ: 210 3213150) και ειδικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου (εκλογές σωματίου ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2013 & 2015).

Εκλεγμένο τακτικό μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του ιατρικού συλλόγου Αθηνών (εκλογές Ι.Σ.Α. 2011 & 2014)

Συνεργάτης Χειρουργός του Doctors Hospital Πατησίων και Κεφαλληνίας 26, τηλ. 210-8807000 και Ομίλου Ιατρικού Αθηνών (Κλινική Ψυχικού), ΄Αντερσεν 1 - Νέο Ψυχικό, τηλ: 210-6974000

Έλσα Σταθοπούλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Έλσα Σταθοπούλου ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1998 στη Bell Atlantic στον τομέα του Marketing, ενώ δυο χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο δυναμικό της Vodafone. Στα 14 χρόνια εργασίας της στη Vodafone εργάστηκε στη Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων, έχοντας στην ευθύνη της τις Δημόσιες Σχέσεις, την Εσωτερική Επικοινωνία και τα προγράμματα Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone.

Από το 2014 έχει αναλάβει τη θέση της Διευθύντριας Marketing & Εύρεσης Πόρων στα Παιδικά Χωριά SOS. Η Έλσα Σταθοπούλου έχει σπουδάσει Γαλλική Γλώσσα & Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος πτυχίου B.Sc. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Deree College και MBA από το University of La Verne

Μαρία Ηλιοπούλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Ηλιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου του 1957.

Σπούδασε Παιδαγωγική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής (DEA) στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο RENE DESCARTES, PARIS V, SORBONNE με υποτροφία του ΟΑΕΔ.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έκανε επαγγελματική εξάσκηση στο νηπιαγωγείο της ΕCOLE ACTIVE στη Γενεύη και στο CRESAS (Κέντρο Έρευνας για τη Σχολική Αποτυχία και τη Σχολική Προσαρμογή που υπάγεται στο Εθνικό Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών της Γαλλίας (ΙΝRP).Ως ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Φίλοι του Παιδιού» στη Σκιάθο του οποίου υπήρξε Γενική Γραμματέας, ασχολήθηκε με την επιμόρφωση γονέων και την υποστήριξη παιδιών με δυσκολίες και ανέλαβε την οργάνωση και Διεύθυνση του Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας που ιδρύθηκε και λειτούργησε με κρατική επιχορήγηση από τον παραπάνω Σύλλογο.

Εργάστηκε ως ψυχοπαιδαγωγός στον Αυτοδιαχειριζόμενο Παιδικό Σταθμό «Παιδότοπος Λυκαβηττού», ανέλαβε ως σύμβουλος-ψυχοπαιδαγωγός την επιμέλεια του Δελτίου ειδήσεων για παιδιά, στο πλαίσιο της εκπομπής «Ουράνιο Τόξο» της ΕΡΤ.

Από το 1998 ως το 2004 υπήρξε εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Αθήνας στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής. Από το 2004 ως το 2011 εργάστηκε ως ψυχολόγος-ψυχοπαιδαγωγός στο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών.

Από το 2011 ως τον Σεπτέμβριο του 2014 ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών. Από τον Οκτώβριο 2014 είναι Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων για το παιδί.Έχει συνεργαστεί με την εγκυκλοπαίδεια ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ-ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΚΑ στη συγγραφή λημμάτων που αφορούν την Ψυχολογία και τις Επιστήμες της Αγωγής. Έχει μεταφράσει και επιμεληθεί βιβλία με θέματα ψυχολογίας και παιδαγωγικών. Μιλά γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά.

Είναι Ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger» του Διοικητικού Συμβουλίου του οποίου είναι Πρόεδρος.

ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ - ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστασία Σωτηροπούλου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αναστασία Σωτηροπούλου είναι Δικηγόρος και μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων της Αθήνας και της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Διδάσκει στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος – Κολλέγιο Ντιρί στο Τμήμα Κοινωνιολογίας και στο Τμήμα Διοίκησης. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, όπου έλαβε το Πτυχίο Νομικής, καθώς και το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα στο Ουσιαστικό και Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην Ελλάδα, συνέχισε στις Η.Π.Α. ως ερευνήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard.

Φοίτησε, επίσης, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Yale από όπου έλαβε το δεύτερο μεταπτυχιακό της,καθώς και το διδακτορικό της δίπλωμα. Τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη διαφθορά κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Έχει εργαστεί ως συνεργάτης/δικηγόρος σε δικηγορικές εταιρείες και έχει απασχοληθεί ως ερευνήτρια και ως σύμβουλος στο Office of Evaluation and Suspension και στο Financial Market Integrity Unit της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Είναι μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς και συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά προγράμματά της.

Μάριος Χρίστου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Studied Economics, Econometrics, accounting and Finance at the universities of Reading, Nottingham, Oxford and Maastricht School of Management and is a member of ICAEW qualifying working with Arthur Andersen & Co at the City of London. Has worked and cooperated with many universities. Currently is at the University of Nicosia leading the Centre of Economic Studies of the University.

He started scouting as a cub scout and a sea scout in Kyrenia, Cyprus. Following the Turkish invasion in Cyprus in 1974 continued as a scout and a rover in Nicosia. Has attended the Scout Basic Training Courses for all Sections ((Beavers, Cubs, Scouts, Rovers, Network, Leaders and Commissioners) and Wood badge Courses for Scouts, Rovers Leaders and Commissioners. He is also a qualified sea scout skipper and he is a Leader Trainer.

He has served in the Cyprus Scouts Association as an Assistant Scout leader, a Scout Leader, a Troop Leader, a District Commissioner as well as a Head Quarter Commissioner for the Scout Section, an International Commissioner, a National Training Commissioner and a Deputy Chief Commissioner. In 2015 was elected Chief Commissioner.

In 2004 was elected vice chairman of the European scout Committee a position to which was re-elected in 2007 for a second consecutive term. From 2010 to 2017 has served as honorary Treasurer to the European Scout Committee. Has participated in a number of international and European Scout working groups on various issues (management, training, development and growth, finance, strategy etc) as well as in the last 9 European and 6 World conferences.

Δρ. Σωτήρης Πετρόπουλος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δρ. Σωτήρης Πετρόπουλος είναι Γενικός Διευθυντής του HIGGS, ενός οργανισμού που στοχεύει στην ενδυνάμωση των ελληνικών ΜΚΟ μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και συμβουλευτική υποστήριξη.

Από το 2012 έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια ενδυνάμωσης ικανοτήτων προς ΜΚΟ σε ολόκληρη την Ελλάδα με περισσότερους από 300 συμμετέχοντες. Την περίοδο 2012-2015 υπήρξε διαχειριστικός υπεύθυνος και κύριος ερευνητής του προγράμματος "ΘΑΛΗΣ-Αξιολόγηση των Ελληνικών ΜΚΟ" ενώ από το 2009 έχει εντάξει στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα την Οργανωμένη Κοινωνία Πολιτών και τις ΜΚΟ στην Ελλάδα.

Παράλληλα, είναι διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ενώ άρθρα του σχετικά με την Κοινωνία Πολιτών έχουν δημοσιευθεί σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Βασίλης Γ. Ζώτος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σπουδές:

1. Πολυτεχνείο του Λονδίνου (RegentStreet Polytechnic) Δίπλωμα Αρχιτεκτονικής με “βράβευση” από το “Royal Institute of British Architects” 1965.

2. Πολυτεχνείο του Λονδίνου (Regent Street Polytechnic) Μεταπτυχιακή Διατριβή (επίπεδο PhD) με βραβείο του Βασιλικού Ινστιτούτου Πολεοδομίας Μεγάλης Βρετανίας (Dinstinction by the "Royal Town Planning Institute"),1968

3. Πανεπιστήμιο του Λονδίνου μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στα “σύγχρονα” προβλήματα της αστικής κυκλοφορίας (Transportation Studies), 1968Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων & Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ)

Επαγγελματική Δραστηριότητα:

1. Μέλος ειδικής επιτροπής μελέτης αναγκών και προτάσεων για την αξιοποίηση του Ποταμού Τάμεση του Μείζονος Λονδίνου ("Thames side Environmental Assessment Group").

2. Συντονιστής ειδικής επιτροπής μελέτης και προτάσεων αξιοποιήσεως στις όχθες του ποταμού Τάμεση των περιοχών Chelsea-Fulham-Hammersmith εντός του Μείζονος Λονδίνου.

3. Ιδρυτής και εταίρος του γραφείου μελετών και συμβούλων "Architects Design and Planning Unit" (ADPU) με συνεργαζόμενα γραφεία στην Ευρώπη, Ινδία και Μέση Ανατολή.

4. Εταίρος του Βρετανικού γραφείου συμβούλων αρχιτεκτόνων και πολεοδόμων “Owen Luder Partnership”.

5. Ιδρυτής εταίρος και διαχειριστής του μελετητικού γραφείου "Σχεδιασμός - Συστήματα ΕΠΕ”.

Διακρίσεις – Βραβεία: Πάνω από 50 διακρίσεις και βραβεία σε διεθνείς και Ελληνικούς διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής, αστικού σχεδιασμού και αναπλάσεων αστικών περιοχών. Έχει ολοκληρώσει πολλά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Μέση Ανατολή και στην Ελλάδα.

Ακαδημαϊκή Δραστηριότητα: Δίδαξε και διδάσκει "αστικό σχεδιασμό" και "διαχείριση του περιβάλλοντος" στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ερευνητική Δραστηριότητα: Τα τελευταία 8 χρόνια συμμετέχει σε διάφορα μελετητικά – ερευνητικά προγράμματα Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημοσιεύσεις: Πάνω από 80 δημοσιεύσεις εργασιών και μελετών στον τύπο και σε Διεθνή, Αγγλικά, αλλά και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Μέλος του “Royal Institute of British Architects - UK”

Εταίρος του “Royal Town Planning Institute – UK”

Πρόεδρος του “British Graduates Society”Greece –“Σύνδεσμος Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων”

Από τη δεκαετία του 1960 τον έχουν χαρακτηρίσει ως “πρωτοπόρο στον τομέα του περιβάλλοντος και της αστικής ανάπλασης”, με την συμμετοχή του σε μία σειρά από προτάσεις και σχέδια.

Κωνσταντινος Πολυχρονοπουλος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Εμπνευστής & ιδρυτής Κοινωνικής Κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» Ετων 53

Ηρώ Λιαροπούλου-Μπενεσσάια

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Ηρώ Λιαροπούλου-Μπενεσσάια γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Παρίσι και στο Μονπελιέ (Γαλλία). Εργάστηκε στην Αλγερία, για το υπουργείο πολιτισμού, (αποκατάσταση ιστορικών μνημείων και σχεδιασμός μουσείων)και στο νότο της χώρας (Σαχάρα) για το χωροταξικό σχεδιασμό της αυτής της περιφέρειας .Αργότερα εργάστηκε στο Μπουρκίνα Φάσο και στο Μάλι (Δυτική Αφρική) σε διάφορα προγράμματα ανάπτυξης χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και από το γαλλικό ταμείο για την ανάπτυξη. Όταν γύρισε στην Ελλάδα ασχολήθηκε με θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για το πλατύ κοινό με τη συνεργασία της σε διαφορετικές σειρές ντοκιμαντέρ για τη δημόσια τηλεόραση.

Τελικά ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό βιοκλιματικών και οικολογικών κτιρίων και συμμετέχει σε σεμινάρια για τη διδασκαλία του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Είναι εθελόντρια στο Πελίτι, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται εδώ και είκοσι χρόνια με τη συλλογή, τη διατήρηση και την ελεύθερη διάδοση των παραδοσιακών σπόρων.